Why `yes` or `no` ?

     Image

       Trecând peste etapa alegerii hainelor, în funcţie de gustul fiecăruia şi diferitelor stiluri după care ne formăm propriul outfit care să ne aducă satisfacţia unui look pe gustul nostru, dar în acelaş timp “asortându-se” şi cu personalitatea noastră, de multe ori suntem nevoiţi să renunţăm sau să reducem efectul de impact pe care îl are un anumit obiect care ne place asupra întregii ţinute. Acum o variantă mai simplă, că tare rău am complicat ideea asta, chiar dacă ţie îţi place mult ceva, de exemplu o broşă vintage pe care o ai de mult timp şi de care nu te poţi despărţi nici măcar o zi, îi şi normal să încerci să o integrezi cumva să meargă cu hainele pe care le porţi într-o zi oarecare, considerând acest fapt ca un simbol, care te reprezintă, propria marcă, acel ceva care te face unic printre ceilalţi. Asta nu e nicio problemă, chiar din potrivă, e ceva special să ai un anumit lucru doar al tău, dar nu trebuie abuzat nici de asta.

Image

        Pe lângă faptul că lumea o să se plictisească la un momentdat de  asta şi nu va mai fii chiar aşa special. Dar lucrul cel mai important e că orice ai avea, degeaba te străduieşti cât poţi tu de mult că nu ai cum să faci să o poţi purta zilnic, în combinaţie cu haine diferite şi abordând mai multe stiluri. Deci şi din chestia asta reiese faptul că dacă faci un abuz până şi cu un mic accesoriu poţi strica toată ţinuta şi atunci timpul acela în care te-ai străduit, măcar încercat să te îmbraci să arăţi bine şi să te simţi bine e dus pe apa sâmbetei. 

     Acum, simt o nevoie exagerată să adaug ceva şi anume că există şi posibilitatea să reuşeşti să-ţi păstrezi unicitatea şi să rămâi classy, de exemplu Blair Waldorf (Leighton Meester), regina B din Gossip Girl, care sa consacrat în serial prin stilul său vestimentar unic şi prin celebrele banderole old school pe care mereu le purta. Dimensiuniile lor diferenţiau, culorile la fel, dar mereu ideea de banderolă sa păstrat. Deci acest exemplu cred că este cel mai potrivit pentru argumentul de mai sus. 

Image

         Acum, că am terminat de lămurit cum stă treaba cu obiectul de care nu te poţi despărţi, cu toţii ştim că pentru a avea un look impecabil, care să scoată în evidenţă atuurile noastre (şi nu, nu e vorba de haine cât mai mulate sau decoltee până la buric, că nu suntem pe piţi style) structura corpului, să ne facă să părem mai înalţi, visul oricărei fete să aibă picioare până-n gât ca şi fotomodele de pe podium, sau în cele mai multe cazuri, apelăm la nişte trucuri pentru a reabilita mai puţin sau mai mult situaţia reală. Adică, apelăm la o anumită paletă de culori pentru hainele ce le purtăm pentru a da impresia de subţiere a corpului, pentru a scoate o anumită parte a corpului în evidenţă, de exemplu porţi roşu să-ţi evidenţiezi culoarea părului, sau alb că eşti proaspăt întors din vacanţă şi ai un broz frumos, sau să-ţi evidenţiezi ochii şi multe altele. 

       Sunt o grămadă de secrete pe care le folosim ştiind de ele din diferite surse, de la mama, prietene, reviste, pe net sunt o grămadă de blogeri şi fashion designeri care mereu împărtăşesc asta cu cititorii, deci e imposibil să nu ştii şi tu câte ceva.

          Ca să fii îmbrăcat corect, adică să ai outfitu în formula cea mai bună ar trebui să ştii câte ceva despre trucurile astea care ar trebui să te ajute şi mai ales să ştii dacă funcţioază şi merită într-adevăr să ţii cont de ele. Un exemplu greşit de urmat e purtarea în permanenţă a culorilor închise, negru, tonuri închise de maro şi verde, vorbesc de toată ţinuta, gen Morticia, pentru că deşi dă uşor senzaţia de subţire, nu merită să porţi ceva atât de sumbru doar să ascunzi 2-3 kg în plus. Ţin minte că inarna mai ales, în generală, mai toate fetele aveam paltoane negre şi mereu reacţia profesoarei de română nu întârzia să apară şi era eva de genu, “voi mergeţi la vreo înmormântare sau purtaţi doliu, de sunteţi toate aşa înnegrite…?”, aşa că după o privire săgetătoare şi orgolioasă asupra dânsei, ne dădeam totuşi seama că într-un fel are dreptate. 

         Pot spune că ceva care întotdeauna o să dea bine pe oricine e fusta stil creion, care este un articol vestimentar clasic si totodata modern, nu va iesi niciodata din tiparele frumusetii feminine. Nu poti da gres cu aceasta piesa care iti va veni de minune. Daca esti voluptoasa, atunci iti va contura perfect formele, le va pune in evidenta fara sa te ingrase. Plus că poate fii uşor integrată în orice stil, nu tre să fii îmbrăcată mereu elegant să o porţi.

 

         Blazerul, pe care sigur îl ai în dulap poate fii din nou un mic trup pe care îl poţi folosi şi care ar putea fii piesa cheie în ţinuta aleasă.  Sacoul este articolul care te va ajuta sa creezi acel efect de suprapunere care este perfect pentru a masca  abdomenul.. In plus, adaugand tinutei tale si un sacou, ii vei oferi o nota stylish si in acelasi timp foarte profesionala, de aceea este purtat cu succes la birou. Anul acesta, in tendinte, este modelul care imita sacoul barbatesc si poate fi purtat cu succes intr-un outfit compus dintr-o pereche de jeansi, un top alb si p pereche de sandale sau pantofi stiletto. Daca insa crezi ca nu este tocmai stilul tau, atunci poti opta pentru un model feminin, cambrat, care sa iti puna in evidenta talia. Nu te limita la o singură culoare, ca şi negru, arată din ce în ce mai bine şi dacă e o culoare mai vie şi pentru a-ţi oferi o siluată tip clepsidră, poţi încerca unul care are şi pemplu (acest truc e folosit mai tot timpul de Kim Kardashian pentru a scoate mai mult în evidenţă talia şi bustul).

 

        Dacă ai picioare subţiri şi de o lungime medie, poţi încerca jeansi, repet jensi, cu imprimeu cu linii verticale, care îţi vor alungii picioarele. Ce e important aici e materialul din care sunt confecţionaţi să fie destul de groşi şi să respecte ideea de pantaloni, nu COLANŢI, mai ales dacă ai linii drepte ca print, pentru că dacă sunt subţiri numa drepte nu o să stea. Alte printuri sunt bine venite, am tot văzut ceva cu inspiraţii din benzile desenate sau diferite figuri geometrice.

 

 

Şi mai sunt o grămadă de alte trucuri ca să-ţi îmbunătăţeşi imediat aspectul corpului. Un tips pe care se merge mai sunt şi pantofii cu toc, ceva gen cu cât e tocul mai mare, cu atât mai slabă arăţi, asta dacă reuşeşti să te menţii pe ele, dar oricum 15 cm în plus nu fac chiar minuni, îţi pun mai mult în evidenţă picioarele.

O chestie pe care am citit-o de curând şi chiar m-a uimit este următoarea, asta cam dă peste cap unele idei pe care le avem deja întipărite în cap şi suntem sigure pe ele, dar cu aşa argumente e puţin mai greu să nu le dai crezare. 

  • autobronzantul  

  –până acum : aveai impresia că dacă ai măcar o urmă discretă de bronz, automat parcă şi hainele arată mai bine pe tine, culorile învie şi de ce nu, arăţi mai bine şi chiar dacă nu ai o siluetă demnă de cele de la Victoria S. Fashion Show, parcă aşa mai înnegrită arăţi mai bine.
  -acum : se pare că toate autobronzantele conţin un grup de substanţe chimice numite ftalaţi, care odată  metabolizate în organism, afectează modul în care este procesată insulina şi, mai grav, poate creşte riscul de diabet.
  • dresurile

-până acum : datorită elasticităţii pe care o au, pot ţine sub control partea respectivă a corpului, dând o formă armonioasă şi lipsită de pliuri. De-a lungul timpului acest articol vestimentar a evoluat mult, dacă acum câteva ani se foloseau să ţină de cald pe sub haine pe timpu, rece, sau pentru a acompania elegant o rochie, acum sunt folosiţi şi pentru arderea grăsimilor şi chiar au devenit indispensabili pentru multe persoane (de ex Kim Kardashian care se laudă că poartă Spanx, care îi face corpul să arate perfect).

-acum : se pare că aceste dresuri îţi fac muşchii leneşi, adică îi lasă fără folos, pentru că muşchii sunt cei care ţin corpul, acum cu dresurile ei sunt degeaba şi stând relaxaţi, rezultă în timp (nu ştiu cât exact), un corp fleşcăit şi lăsat.
  • tocurile înalte

-până acum : deci aici chiar m-a lovit rău…în acest caz sunt o feministă convinsă, cel mai rapid  la o femeie când o văd prima dată sunt pantofii, cum zăresc ceva ce-mi place, mai ales tocurile înalte, deja-mi place şi de ea ca persoană. Dacă este şi în stare să ţină pasul cu încălţările merită tot respectul meu. Plus că nu ştiu din ce cauză, dar chiar dacă aceşti nepreţuiţi dar valoroşi pantofi îţi fac picioarele varză după primele 30 de minute, te strâng, jenează şi îţi lasă bătături, mai bine rabd şi îi port mai cu drag decât o pereche de balerini lejeri cu care nu am nicio treabă, astea face parte din misterul femeii :)). Cum am zis şi mai sus, sunt folosiţi şi pentru îmbunătăţirea poziţiei corpului, că mai uşor stai dreaptă când mai tocuri şi să te facă să pari mai slabă alungindu-ţi picioarele.
-acum :  tocurile înalte purtate zilnic pot duce la acumularea de kilograme în plus. Max Doy, un antrenor american a explicat pentru site-ul The Beauty Bean cum afectează încălţămintea cu toc înalt silueta: “Atunci când porţi tocuri înalte foarte des, acestea iţi afectează postura şi duce la o înclinare în faţă a pelvisului. Astfel, zona abdominală se “revarsă”, producând o protuberanţă pe care multe femei o confundă cu o burtică de care nu mai scapi. 

 

    Sper că v-am fost de ajutor în vreun fel, iar dacă ştii şi tu un truc mai interesant sau la care apelezi când ai nevoie de o schimbare pe moment, poţi să laşi un comentariu cu propunerea ta.

Leave a comment